stafettläkare-vårdgivare-hyra-läkare

Stafettläkare

Vi har den svenska sjukvården att vara stolta över i Sverige. Det är tack vare dig som arbetar eller har arbetat som läkare som vi dagligen har tillgång till bra sjukvård. Din kompetens och dina erfarenheter är ovärderliga för samhället och därför är det viktigt att du själv får bestämma när, var och hur du vill arbeta. Oavsett om du är pensionerad läkare, önskar mer frihet i vardagen eller vill arbeta som läkare men mer på dina villkor, så kan vi rekrytera dig för kommande konsultuppdrag som stafettläkare.

Som stafettläkare blir du matchad med olika konsultuppdrag

När du arbetar som stafettläkare via vårt bemanningsföretag blir du uthyrd till våra olika vårdgivare som matchar dina önskemål. Vi hyr då ut din kompetens till vårdgivare som är i behov av extrapersonal under en kortare eller längre tid. Som stafettläkare styr du själv över din vardag och vi går igenom vårt register av vårdgivare som har uppdrag som passar dina kriterier.

Alla som är utbildade läkare kan arbeta som konsultläkare. Det enda kravet vi som bemanningsföretag har är att du besitter rätt kompetens för rätt typ av uppdrag. I din intresseanmälan har du möjlighet att ange när, var och hur ofta du vill arbeta. På så sätt kan du själv vara med och bestämma över din arbetssituation och arbeta hur mycket eller lite du vill.

När du matchas med en vårdgivare som passar in på dina kriterier kan det röra sig om ett enstaka pass på en vårdmottagning i en mindre stad i Sverige eller ett konsultuppdrag på en vårdcentral under en period som sträcker sig längre än ett år.

Flera fördelar med att arbeta som stafettläkare

Det finns många fördelar med att arbeta som stafettläkare via LäkarLeasing. Vi har förmånliga villkor som vi skräddarsyr efter varje enskild individ. På så sätt kan våra handläggare presentera ett upplägg som är skräddarsytt efter dig och dina önskemål.

För oss är din trygghet som konsultläkare viktigast. Nedan listar vi förmånerna med att arbeta som stafettläkare via LäkarLeasing.

  • Du styr över dina arbetstider
  • Du breddar din kompetens
  • Arbeta som fakturerande eller löntagare

När jag bestämde mig för att gå över till bemanning kontaktade jag några firmor och det var LäkarLeasing som snabbast tog tag i ”mitt fall” och försökte hjälpa mig. Jag tycker att det har fungerat mycket bra. De uppdrag jag har haft har varit på trevliga väl fungerande vårdcentraler där jag blivit mycket väl emottagen. Det har funnits uppföljning från er sida och det är lätt att få kontakt.

Agneta, verksam läkare

Bli konsultläkare och få bättre betalt för ditt arbete

Utöver förmånerna som nämns ovan erbjuder vi dig som stafettläkare en marknadsmässig lön, vilket innebär att du får bättre betalt som konsult än om du är anställd i kommun eller landsting. Precis som med dina villkor anpassar vi lönen utifrån dina kunskaper, din kompetens och erfarenhet. Det innebär att du får en lön som baseras utifrån flera faktorer:

  • Din kompetens inom ditt specifika område
  • Hur lång erfarenhet du har som läkare
  • De villkor du vill ha inför varje konsultuppdrag
  • Omfattningen på uppdraget samt längd
  • Eventuella rese- och boendekostnader
  • Den vårdgivare och vårdcentral du kommer att arbeta på

Som konsult betalas din lön ut senast tio dagar efter avslutad arbetsvecka.

Om du har några frågor om den lön för läkare vi kan erbjuda är du välkommen att kontakta oss med dina frågor.

Så enkelt rapporterar du dina arbetade konsulttimmar

Vi vill att det ska gå smidigt till för dig att rapportera dina arbetade konsulttimmar. Därför har vi tagit fram ett eget system där du enkelt registrerar dina pass. Du kan via detta system även hitta nya konsultuppdrag att anmäla intresse på samt att få information om kommande uppdrag. Vidare kan du även lämna specifika önskemål inför de konsultuppdrag du önskar.

Via systemet får du som stafettläkare en tydlig överblick över dina inbokade uppdrag där information om när, var och hur du ska arbeta tydligt framgår.

Det är viktigt att du fyller i din tidsrapport så att din ersättning överensstämmer med den tid du arbetat.

Skicka intresseanmälan för att bli stafettläkare

Vi på LäkarLeasing förser dagligen vården med stafettläkare och övrig vårdpersonal. Skicka in en intresseanmälan till oss så återkommer en av våra rekryterare till dig med mer information. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha kring yrket som stafettläkare.

Bli stafettläkare och få mer frihet och förmåner i ditt arbete. Vi matchar dig med en vårdgivare enligt dina önskemål.